4 x inspiratie voor stijlvolle & creatieve wanddecoratie

Ik hou enorm van het decoreren van mijn huis. Bij het woord ‘decoreren’ denk ik eigenlijk meteen aan kerst of een huis vol kitsch. Maar ik bedoel alles behalve dat. Ik geloof dat wanneer je een mooie basis aan meubels hebt dat je af en toe kunt variëren met woonaccessoires, kussen of decoratie aan de wand. Waardoor je huis of woonkamer er meteen heel anders uit ziet! Zoals jullie weten hou ik er van op spullen te verzamelen, vandaar ook de slogan: Collecting Crafts van James&Co. Nou zo doe ik dat dus ook in mijn huis; van vintage tot items van de kringloop, tot Ikea tot design, juist de mix van woonaccessoires vind ik het allerleukste. En dat verander ik, tot verbazing van mijn vriend, dus geregeld 😉

Met deze blog wil ik jou inspireren met mooie wanddecoratie! Het hoeft namelijk allemaal niet zo moeilijk te zijn en ik hoop je wat simpele ideeën te geven die je wellicht aan het denken zetten en je hopelijk inspireren eens iets anders aan de muur op te hangen of neer te zetten. Wat mij opvalt is dat veel mensen bij het inrichten van hun huis als eerste het hele huis inrichten met meubels, muren schilderen etc. En dan vaak niets meer aan de wand willen hebben hangen want vaak vindt men gaatjes boren in hun muren niet ideaal als alles net mooi is afgewerkt. Toch kunnen decoraties aan je muur een groot verschil maken voor de sfeer en de uitstraling van een ruimte. Het kan jouw woonkamer, slaapkamer of zelfs toilet, er net even gezelliger en mooier op maken. In deze blog geef ik wat tips over de verschillende soorten decoratie, als schilderijen, wandtegeltjes of wandhangers maar leg ik ook de verschillende toepassingen hiervoor uit. Zodat je niet altijd perse gaatjes hoeft te boren.

Decoreer je muur met wandplanken

Je hebt tegenwoordig veel varianten aan wandplanken, zeer betaalbare ook. Deze witte schilderijplank van de IKEA hebben wij bijvoorbeeld boven ons bed in de slaapkamer en kun je eindeloos mee variëren. Je kunt er schilderijen op zetten, maar ook bordjes, zoals deze van Oh my Happy Plates. Ook de prints van INK.Amsterdam staan hier prachtig te shinen. Bloemen op jouw nachtkastje en je hebt een sfeervolle slaapkamer, die je ook nog eens kunt aanpassen wanneer je maar wilt, met kleuren, prints, etc. Het voordeel van een wandplank is dat je deze eenmalig ergens installeert en gebruikt als een centrale plek of muur voor dit soort dingen, de rest blijft dan gewoon lekker strak en basic!

Hang schilderijen aan de wand met een ophangsysteem


Ik heb voor deze blog geen VT-wonen woning of andere plek bezocht maar ben gewoon dicht bij huis gebleven. Boven de bank heb ik in de woonkamer namelijk enkele jaren geleden dit ophangsysteem opgehangen en inmiddels hebben er al verschillende lijsten, prints maar ook wandborden aan gehangen.  (Je ziet boven de twee lijsten, dunne draadjes hangen) Een ideaal systeem als je geen gaten in jouw muren wilt boren en wanneer je niets op wilt hangen verwijder je de draden en hangt er alleen een smalle strip bovenaan bij het plafond, die je bijna niet ziet. Deze systemen zijn bij iedere bouwmarkt gewoon te vinden en hebben veel mogelijkheden! Een ander voordeel is dat je kunt spelen met hoogtes en ze kunt verschuiven. Dus je kent het wel, zo’n hele wand met schilderen op verschillende hoogtes, verschillende lijsten en je hele wand vol met gaatjes, not anymore met dit systeem. No thanks 🙂

Zet wanddecoratie gewoon neer

Het heet vaak wel wanddecoratie maar ik zet schilderijen, prints in fotolijsten of andere woonaccessoires ook gewoon neer. Het hoeft namelijk niet opgehangen te worden en zo hou je de mogelijkheid om veel te variëren. Zorg voor een basis aan lijsten die allemaal wel een beetje bij elkaar matchen en verander af en toe de poster, print of quote die erin zit. Het leukste vind ik om overal unieke prints te verzamelen, zo hebben we er een uit Bali die handgeschilderd is door een kunstenaar daar en nemen we ook van onze citytrips altijd iets mee. Daarom heb ik mijn webshop bijvoorbeeld deze print staan, drie olifantjes van Ink.Amsterdam die heel leuk is om iemand cadeau te geven als er een kindje wordt geboren. Ook staan de illustraties van Veer.Illustraties in de shop. Beide creatieve ondernemers maken unieke werken die je zo mooi kunt verzamelen of de ander cadeau kunt doen. Net even anders dan een lijstje met een print van de HEMA. (Love the hema trouwens hoor;))

Unieke decoratie als een wandtegeltje of wandhanger

 Ik hou dus wel van uniek, net even anders. Zo verkoop ik ook wandtegeltjes en wandhangers. De tegeltjes worden handgemaakt door Kesem van Kesemy Design en dat zie je er ook aan af, echt een mooi product dat met liefde is gemaakt. De wandhangers van Studio.Nom zijn ook van die eyecatchers voor in huis. Je kent ze wel, macrame hangers: in allerlei vormen en maten zijn deze er. Vaak vind ik ze net wat te grof en daarom vind ik deze juist zo verfijnd en prachtig gemaakt, door haar minimalistische uitstraling zijn ze tijdloos en geven ze net dat beetje extra voor jouw interieur. (Er staan drie varianten van deze wandhangers in de webshop, bekijk er een hier) Maar je kunt, als je wel gaatjes wilt en mag boren, ook jouw toilet vol hangen met verschillende vormen aan spiegeltjes (zie hieronder de spiegeltjes en het tegeltje in mijn mini-toilet), verschillende maten en het liefst met wat goud uit Marrakech. Kortom, genoeg ideeën en ik ben erachter gekomen dat ik hier thuis geen inspiratie meer nodig heb haha.

Ik hoop dat ik je met zoveel wat tips en toepassingen maar ook voorbeelden uit mijn webshop heb kunnen inspireren! Alle wanddecoratie die James&Co verkoopt zie je hier. Benieuwd wat jullie ervan vinden, laat me dit vooral even weten en natuurlijk ook als je vragen hebt.