5x handgemaakte sieraden die je op maat kunt laten maken

Ik krijg ontzettend vaak de vraag of ik ook iets ‘op maat kan maken’. Persoonlijke sieraden, die met de hand gemaakt zijn maar ook nog eens samengesteld speciaal voor de dierbare aan wie je het cadeau geeft. Afgelopen jaren heb ik dan ook bijna meer sieraden & armbandjes op maat gemaakt dan in de webshop te vinden zijn. Het was dus tijd voor een blog hierover, om jullie te vertellen wat de mogelijkheden zijn van de op maat gemaakte en handgemaakte sieraden (armbandjes en enkelbandjes) voor jouw lieve moeder, vriendin of gewoon als cadeautje voor jezelf.

Mama & Mini armbandjes


De trend ‘twinning is winning’ zal je vast niet ontgaan zijn. Ik noem ze liever Mama&Mini omdat dat net wat leuker klinkt en mama’s het vaak heel leuk vinden als hun mini’s hetzelfde armbandje of enkelbandje dragen als zij. Zo ontwierp ik onlangs nog een mooi setje voor een klant die zij hebben gedragen op hun trouwdag! Zo bijzonder als ik dat soort opdrachten mag maken.
Deze setjes zijn momenteel alleen nog ‘custom made’ te bestellen bij James&Co maar binnenkort komt er een hele leuke, exclusieve Mama&Mini lijn aan die ik samen met een tof merk aan het samenstellen ben. Waarover later meer! De armbandjes en enkelbandjes voor mini’s die ideaal voor kleintjes. Omdat ze makkelijk om en af te doen zijn door de schuifknoopjes. Ze worden op maat gemaakt op basis van de omtrek van het polsje of enkeltje en kunnen altijd versteld worden. Omdat je ze kunt verstellen en dus ook groter kunt maken, kunnen ze lang ‘op groei’ mee gaan. Op de foto rechts zie je een setje Mama&Mini armbandjes die ik op maat heb gemaakt, verderop in de blog zie je nog een setje enkelbandjes.

Sieraden met edelstenen


Edelstenen hebben een unieke werking en kunnen zelfs van grote waarde zijn voor mensen die deze sieraden dragen. Daarom werk ik heel graag met dit natuurlijke materiaal edelstenen. De mooiste verhalen krijg ik in mijn inbox en maak dan ook verschillende sieraden op maat vooral met het gebruik van edelstenen. Voor mensen die graag zwanger willen worden maak ik bijvoorbeeld armbandjes met de maansteen, zoals op de foto links te zien is; dit is de ‘Girlpower’ set. Voor anderen maak ik weer sieraden met edelstenen die hun helpt meer positiviteit te krijgen in het leven, (zoals deze met Afrikaans Dendriet Opaal) of hun dromen na te jagen. (zoals dit armbandje met Aventurijn). Deze setjes en armbandjes staan in de webshop maar de edelstenen zijn dus ook te gebruiken voor maatwerk opdrachten.

 

Gepersonaliseerde sieraden met letters


Een tijdje geleden ben ik begonnen met het maken van sieraden met slagletters. Je kunt nu aan ieder enkelbandje of armbandje een zilveren of gouden hangertje / lettertag laten hangen. Dit kan de voorletter zijn van jouw kat, jouw geliefde, je kinderen of iemand die je hebt verloren. Alle letters van het alfabet, als het voor jou maar van betekenis is! Dit is persoonlijk een van mijn favorieten. En hopelijk ga ik de collectie binnenkort uitbreiden zodat ook jij een kettinkje of oorbel met een tag / hangertje en letter kunt dragen. How about that?!:) Momenteel staan er in de webshop al enkele sets die je ook kunt personaliseren, waaronder de Armbandjes set ‘Surf’ die je hier kunt zien

Vriendschap armbandjes zijn weer hip?!


Je kunt natuurlijk ook gewoon armbandjes/enkelbandjes op maat bij mij bestellen die er hetzelfde uit zien. Zo mocht ik laatst nog een opdracht maken voor iemand die 6 dezelfde armbandjes wilde voor haar 5(!) zussen. Weet je nog, vroeger? Toen had je van die kettinkjes met een hartje en droeg jouw beste vriendinnetje de andere helft van het hartje? Helaas heb ik geen ‘gebroken vriendschap hartjes’ maar zijn er wel talloze andere mogelijkheden om samen met jouw BFF te shinen met eenzelfde sieraad. Het gaat om de aandacht waarmee jij bepaalde kleuren, kralen en stenen bij elkaar hebt gezocht en hebt laten maken. Wat maakt dat het een speciaal en persoonlijk cadeautje voor is die ander.

Enkelbandjes mee op reis


De laatste is mijn favoriet! Enkelbandjes maken met een bijzonder verhaal voor vrienden die voor lange tijd op reis gaan. Reizen is sowieso iets wat fantastisch is maar een klein nadeel daarvan is dat je ‘thuis’ mist of heimwee hebt. Hoe mooi is het dan, dat je een enkelbandje om hebt die je van het thuisfront hebt meegekregen. Een enkelbandje staat juist op reis super leuk omdat je dan vaak lekker op blote voeten door het zand wandelt of korte broekjes draagt waardoor je deze goed ziet! Laatst nog kreeg ik de vraag of ik een enkelbandje wilde maken met een schildpadje eraan. Omdat haar vriendin op reis met schildpadden ging zwemmen en kleine baby turtles vrij ging laten op het strand! Rechts op de foto zie je een Mama&mini set aan enkelbandjes. Deze is online al te bestellen als ‘volwassen’ variant, het is namelijk het enkelbandje ‘Royal Starfish’ maar ieder enkelbandje kun je dus ook op aanvraag bestellen voor jouw baby of kindje.

Waarom ik sieraden op maat maken zo leuk vind?

De verhalen maken de sieraden. Dat is waarom ik het zo leuk vind om überhaupt sieraden te maken, het verhaal achter een ontwerp is voor mij van onschatbare waarde. Ik vind het bijzonder om mijn steentje bij te mogen dragen en kan niet wachten om in de toekomst nog meer mooie opdrachten te maken voor mensen. Ik hoop dat ik jou heb mogen inspireren, jezelf of een ander binnenkort een persoonlijk cadeau te geven. Want het gaat niet om de waarde maar om de persoonlijke aandacht en liefde waarmee iets gemaakt is. Amen.

Liefs, Jamie

P.S alle foto’s in deze blog zijn van mijzelf en James&Co. De foto van de moeder met kindje die de enkelbandjes dragen is van Kirsten van mijngelukje.nl.