Girlboss? You’ll need this!

Voor James&Co zijn we altijd op zoek naar creatieve ondernemers en een perfect platform daarvoor is Instagram. Op Instagram kwamen we Jorien tegen, zij heeft haar eigen merk: Uniek potloden. (www.uniekpotlood.nl) Met een liefde voor stationary (pennen, notitieboekjes etc) vonden wij haar dan ook uitermate geschikt om te interviewen voor James&Co en waren benieuwd naar haar verhaal.

Meet the maker!

In 2014 is Jorien Bloem@work gestart. Na jarenlang actief te zijn geweest in commerciële managementfuncties is zij voor zichzelf begonnen. Ze helpt kleine (maak)bedrijven met hun marketing werkzaamheden. Naast dit marketing management support  wilde ze graag zelf een artikel maken en gaan verkopen om als voorbeeld te kunnen dienen, gecombineerd met de liefde voor stationery kwam zij op de potloden uit en was Uniek potloden geboren. Haar grote liefde voor stationery artikelen had zij al van kinds af aan. Heerlijk een nieuw schooljaar beginnen met een leeg schriftje en nieuwe potloden, pennen en niet te vergeten een gum.

 

How it’s made..

Jorien voorziet mooie en heerlijk schrijvende potloden van een persoonlijk opdruk: zoals EERST KOFFIE bijvoorbeeld, of HUMMELTJES voor in een kraampakket! Je kunt ook jouw naam of een andere tekst bij haar aanvragen. De manier waarop de potloden worden gepersonaliseerd is een soort ambachtelijke boekdrukkunst anno 2018. Alle letters en spaties worden eerst in spiegelbeeld in een houder geplaatst. Dit is een secuur werkje. Daarna wordt de houder in een hotfoil drukmachine geklemd. Bij een temperatuur van 117 graden wordt elk potlood voorzien van een soort embossing. De gekleurde folie wordt samen met de letters een beetje in het potlood gedrukt. Met een klassiek chique resultaat als gevolg!

Vooral de pasteltinten vinden wij natuurlijk erg mooi en daar heeft Jorien er ontzettend veel van! Wanneer je bij haar potloden besteld krijg je een hele keuze aan kleuren en zie dan maar eens te kiezen 😉

Uiteraard worden niet de gehele potloden zelf gemaakt, deze komen uit Amerika maar het is toch echt een specifiek proces. Jorien zegt hierover dan ook: “Het is elke keer weer spannend om te zien hoe een nieuwe naam of tekst onder het apparaat vandaan komt. Elke druk is anders en geeft een ander resultaat. Het is de kunst om dit zo constant mogelijk te houden”.

Favorites van Jorien..

Wat zijn tot nu toe jouw lievelings projecten, items, producten die je hebt opgeleverd? “De I LOVE SHOES potloden voor het schoenenlabel DWRS. De NAYLES-CAKES.NL, heel toevallig allemaal pastelroze potloden. De

HUMMELTJES voor in kraampakketjes. Maar ik vind het ook erg leuk om 3 potloden met een naam voor een verjaardagsfeestje te maken. Omdat ik weet dat dit cadeau altijd erg wordt gewaardeerd. Iedereen vindt het leuk om zijn/haar naam ergens op zien te staan.”

Het mooie van Uniek Potlood is dat je de potloden met een hele kleine minimale afname kunt bestellen. Dat kan niet overal. Ideaal dus voor een feestje, voor iemand zijn nieuwe baan of gewoon aan jouw beste vriendin omdat ze zo lief is. Speciaal voor James&Co heeft Jorien ook potloden gemaakt en hoe tof is het om de nieuwe naam op de potloden terug te zien. Ze zijn zo mooi dat ze voorlopig alleen nog even staan te shinen op het bureau voordat we ze gaan gebruiken. Al schrijven ze erg lekker! Wij zijn in ieder geval fan en denken er zelfs over om de potloden in de webshop te gaan verkopen. Zeg je YAY or NAY en laat hierover dan graag hieronder een reactie achter!