Handgemaakte portretjes – Meet the Maker van Pippa Knus

Ik volg Pippa Knus al een tijdje op Instagram omdat zij handgemaakte portretjes tekent en schildert. Sanne van Pippa Knus is momenteel bezig met een creatieve Instagram challenge, een maand lang, iedere dag een ander portret, (volg de hashtag #pippaknusportretjes). En laat ik nou een zwak hebben voor mensen die bezig zijn met creatieve challenges. Jezelf uitdagen iedere dag iets te maken, schilderen of te tekenen vergt namelijk discipline. Om dit dan ook nog te delen met de buitenwereld vergt moed.

Handgemaakt portret, persoonlijk maar toch met een eigen stijl

Afgelopen week had ik het genoegen om zelf een portretje te ontvangen van Sanne. Een grote glimlach verscheen toen het door de brievenbus viel. Het is grappig om jezelf ‘terug te zien’ in een handgemaakte portretje van jezelf. Tegelijkertijd knap hoe Sanne van al deze vrouwen een portret maakt, allemaal persoonlijk voor diegene gemaakt maar toch met haar eigen ‘huisstijl’. Ze heeft namelijk een zeer uitgesproken stijl, een die ik erg kan waarderen.

Interview met de maker van PippaKnus

Voor deze nieuwe – Meet the maker – blog heb ik haar geïnterviewd. Omdat ik het leuk vind verhalen van creatieven te vertellen maar ook omdat ik vind dat ze een plekje op mijn blog verdiend. Wie is Sanne? “Ik ben Sanne en 21 jaar oud, woon in Opperdoes met vriend, lieve kat Noa -en haar 4 kittens van 3 weken oud- en twee konijntjes”.

Haar lievelingskleur is olijfgroen of oceaan blauw, ze is gek op vintage en het afstruinen van tweedehandswinkels, heeft last van een koffieverslaving en houd van bloemen. Het allerliefste tekent zij en heeft hier dan ook haar werk van gemaakt! 

Een bedrijf runnen als fulltime illustrator

Sanne heeft van haar allergrootste passie haar werk gemaakt, ze is fulltime illustrator en maakt onder andere portretjes, logo’s en speciale gelegenheids kaarten. Ze vindt het heerlijk om de hele dag bezig te zijn met wat ze het liefste doet, daarbij heeft ze de mazzel dat ze in een tuinhuisje met veranda woont wat natuurlijk super is met mooi weer! 

Een eigen bedrijf hebben bestaat alleen natuurlijk niet alleen maar uit tekenen. Sanne is ook druk met het bijhouden van haar social media, administratie en alle andere dingen die bij een bedrijf runnen komen kijken. Naast het tekenen (en dus andere dingen) geeft ze sinds kort ook workshops. Wellicht wel een heel leuk idee om samen een workshop te organiseren met James&CoXPippaKnus? Wat vinden jullie? 🙂 

Wat maakt Illustrator zijn voor jou een creatief beroep?

Sanne is de hele dag bezig met haar passie, illustreren. Niet alleen als ze werkt aan een opdracht maar ook met haar schetsboek of art journal. Constant bezig zijn met het zoeken naar nieuwe inspiratie en creëren hoort daarbij.  Als ze op straat iets ziet of tegenkomt wat haar inspireert probeert ze dit meteen te schetsen. In haar ‘art journal’ creëert ze alleen dingen voor zichzelf, omdat ze ook een inspiratiebron naast haar werk moet houden. 

Wat teken of schilder jij het liefste?

”Ik denk dat ik de portretjes het leukste vind om te doen. Proberen iemands persoonlijkheid te vangen in een tekening is een enorme uitdaging, maar zo tof als het lukt!

Daarnaast ben ik nu bezig met een project voor twee dames die een bedrijf aan het starten zijn samen. (Zie hiernaast een voorbeeld van het werk wat ik voor hun aan het maken ben) Voor hun mag ik onder andere het logo ontwerpen, maar er gaat nog veel meer bij komen. Dat vind ik een heel tof project om mee bezig te zijn. De vrouwen waarmee ik werk zijn enthousiast en gedreven, ik mag veel voor ze doen en we kunnen goed brainstormen samen.” aldus Sanne. 

 

Alle illustraties zijn met de hand gemaakt en dus uniek!

Sanne maakt alles helemaal met de hand. Ook de logo’s bijvoorbeeld. Dit maakt haar als illustrator heel uniek. Zeker op dit moment in het digitale tijdperk. Veel illustrators werken (in ieder geval voor een deel) digitaal. Dit doet zij niet, als een klant een digitaal bestand nodig heeft, scan ze hem wel in en maakt de achtergrond puur wit, maar daar blijft het ook bij. En dat vind ik juist zo leuk aan Pippa Knus, dat het echt handwerk is en daarmee ook blijft. Veel merken of mensen zeggen bij alles tegenwoordig; Handgemaakt. Maar dit is dan al lang niet meer handgemaakt en rolt gewoon van de drukpers af. Sanne zorgt ervoor dat het unieke werkjes zijn en blijven. 

Wil jij ook een portretje op maat? Gebruik deze unieke & eenmalige kortingscode van James&Co!

James&Co mag een unieke samenwerking bekend maken, als jij nu bij Sanne een portretje besteld ontvang je 15 %korting met de code: James&Sanne. De actie is geldig t/m aankomende vrijdag 18 mei. De portretjes zijn via een e-mail en haar website te stellen, bekijk Sanne haar werk op: Pippaknus.com En laat vooral even het eindresultaat zien wanneer je het handgemaakte portretje in jouw brievenbus ontvangt! Ik ben erg benieuwd naar de werkjes die Sanne voor jullie mag maken.

Liefs, Jamie