Wallpaper Wednesday; iedere week een gratis download via Instagram

Het is weer mei! En april is letterlijk aan mij voorbij gevlogen. Een leuk (al zeg ik het zelf) nieuw item wat is toegevoegd aan de James&Co content familie zijn de Wallpaper Wednesday’s in mijn Instagram Stories iedere woensdag. Deze blog gaat daar ook over want mocht jij ze gemist hebben, dan kun je ze hier weer downloaden!

Note: het zijn wallpapers voor op jouw mobiel 🙂 Dus niet voor op jouw desktop op laptop. Mocht je een wallpaper nou zo mooi vinden en deze ook als achtergrond op jouw computer willen, geef me dan even een seintje dan ga ik kijken wat ik voor je kan doen.

Waarom heb ik de Wallpaper Wednesday op Instagram in het leven geroepen?

De Wallpaper Wednesday heb ik in het leven geroepen omdat ik iedere week mooi materiaal en werk voorbij zie komen van talloze creatieven. Van illustratoren tot grafische ontwerpers maar ook van kunstenaars. Mijn Instagram is namelijk één grote bron van creatieve inspiratie (volg express alleen maar accounts die mij inspireren!) En om hier zelf printscreens van te maken en dit te bewaren op mijn telefoon bedacht ik me; dit werk moet gedeeld worden!

Iedere woensdag deel ik een gratis wallpaper die gemaakt is door een creatief, iedere week een ander ontwerp met een ander verhaal en karakter. Maar ook iedere week een andere creatief / illustrator die deze gemaakt heeft, met keer op keer een andere techniek of stijl. Hoe werkt het? Hou één vinger op het scherm zodat de Instagram Story als het ware op pauze gaat, stilstaat. Met twee andere vingers maak je dan een printscreen, deze wordt opgeslagen in jouw filmrol en kun je daarna instellen als achtergrond. Het vergt even wat skills, (kreeg al meerdere vragen hierover) maar dan heb je ook wat.

Als feedback heb ik veelal gehoord dat iedereen de gratis wallpapers heel leuk vindt maar ze niet perse gebruikt. Dat hoeft ook niet natuurlijk, als jullie het maar leuk vinden en het bijdraagt aan jullie dosis inspiratie & creativiteit!

De Wallpaper designs en ontwerpen van de maand April

Wallpaper Wednesday is vanaf 18 april online gegaan en tot nu toe hebben 3 creatieven een ontwerp gemaakt speciaal voor James&Co. Hieronder een compilatie van de maand April:

Wallpaper Lisbeth van Lintel

Lisbeth van Lintel is sinds de kunstacademie werkzaam als grafisch ontwerper. Het illustreren heeft ze weer herontdekt en ze vindt het super om hier meer aandacht aan te besteden.

Over de wallpaper:
Deze rivierkreeft is (niet als patroon) een tekening voor een expositie bij de plaatselijke IVN afdeling bij Lisbeth in de buurt. In mei is het onderwerp van de expo ‘exoten’, en deze amerikaanse rivierkreeft is een zo’n exoot in Nederland. Ze vond het dan ook leuk om dit grappige beestje te gebruiken voor de Wallpaper Wednesday Challenge van James&Co.
Meer informatie over Lisbeth en haar werk vind je op haar website: www.lisbethvanlintel.nl

Wallpaper Lisa – StudioBays

Lisa van StudioBays is een illustratief ontwerper die zich laat inspireren door de natuur. Dieren en planten komen vrijwel altijd terug in haar werk.

Over de wallpaper:
”Ik heb heel veel favoriete dieren, en otters zijn daar één van! Een leuk feitje van otters vind ik bijvoorbeeld dat ze een ‘lievelings’ steen hebben om hun eten mee open te breken: deze bewaren ze in een soort zakje in hun vel. En ze slapen hand in hand om te voorkomen dat ze elkaar of hun jongen kwijtraken! Lief toch?” aldus Lisa.
Meer informatie over Lisa en haar werk vind je op haar website, klik hier voor Studio bays.

Wallpaper Sanne – The Sunbeam Studio

Sanne van The Sunbeam Studio combineert verschillende technieken waarbij de mooiste illustraties tot leven komen!

Over de wallpaper:
“BirdsnBranches = vogels, natuur, verhalen, verwondering en fantasie. De illustraties ontstaan door mijn eigen belevingswereld te verweven met dingen die ik in de natuur tegenkom. De Birds vliegen van geboortekaartjes naar fine art prints en kinderkamermuren.” aldus Sanne.
Meer informatie over Sanne en haar werk vind je op haar website, klik hier

Wil jij een ontwerp insturen voor de Wallpaper Wednesday?

Ken of ben jij iemand die een mooi ontwerp kan maken, een illustrator of grafisch vormgever? Geef je dan op en stuur een mailtje naar info@jamesenco.nl. Komende maand staan er weer 4 nieuwe designs op de planning dus hou de Instagram pagina van James&Co (inclusief Instagram Stories) goed in de gaten. In juni heb ik nog een plekje! 🙂 Liefs, Jamie