• Veilig betalen via iDeal & Klarna
 • Handgemaakt in eigen atelier
 • Gold filled en Sterling Silver
 • Sterrenbeeld edelsteen kiezen

  In deze blog schrijf ik over geboortestenen; wat is dit nou eigenlijk? Waarom is er gekozen voor edelstenen in deze collectie? Tot aan de vraag: hoe kies ik de juiste edelsteen uit. Ik probeer alles aan bod te laten komen maar hier kan ik nog wel meer blogs over schrijven en dat ga ik vast ook nog wel doen. Ik blijf me hierin ontwikkelen omdat het gewoon zo’n ontzettend leuk onderwerp is!  Ik wens je dan ook veel leesplezier.

  Wat zijn geboortestenen? 

  Geboortestenen horen bij de maand waarin je wordt geboren, bij je geboortedag maar ook bij je sterrenbeeld. Al eeuwenlang worden deze stenen gebruikt. De lijst met alle geboortestenen is opgesteld in 1937 door de Engelse National Association of Goldsmiths, en hierop vind je de meest gebruikte. Echter worden er veel verschillende lijsten gebruikt en ook veel verschillende materialen als Swarovski of andere materialen van polyester. Voor de ‘Written in the stars’ collectie is afgeweken van deze lijsten en dat was een bewuste keuze. Om een voorbeeld te geven; De maand April draagt de geboortesteen diamant. Omdat James&Co gebruik wil maken van natuurlijke producten en puur van kwaliteit is er gekozen hiervan af te wijken, we willen namelijk dat de sieraden én betaalbaar blijven (als we met echte diamant gaan werken,wat overigens wel een droom is, is dit niet meer het geval) én gemaakt zijn met materialen van natuurlijke oorsprong en hoge kwaliteit. Daarom heeft de ‘Written in the stars’ collectie per maand een andere edelsteen.


  Edelstenen als geboortesteen passend bij jouw sterrenbeeld

  Iedereen krijgt bij z’n geboorte een sterrenbeeld mee, de stand van de sterren –constellatie- op dat moment. Wanneer je in astrologie gelooft, kan jouw sterrenbeeld je veel vertellen over je persoonlijke eigenschappen. De afgelopen jaren is de vraag naar geboortestenen en naar passende ‘sterrenbeeld edelstenen’ enorm toegenomen. Daarom werd het tijd voor deze unieke nieuwe collectie ‘Written in the stars’. In de collectie is ervoor gekozen om gebruik te maken van natuurlijke edelstenen en kristallen. Wij geloven namelijk dat je met deze stenen jouw persoonlijke eigenschappen positief kunt beïnvloeden.

  Het mooie van edelstenen of geboortestenen is dat je ze op verschillende manieren uit kunt kiezen. Op iedere datum van betekenis of op de specifieke geboortedag of zelfs sterfdatum van een dierbaar persoon. Het gaat erom dat het voor jou waardevol en van betekenis is om deze stenen te dragen. Daarom zijn de edelstenen zorgvuldig geselecteerd voor de maand waarbij de krachten behoren.

  Het is echter zo dat per sterrenbeeld meerdere edelstenen passen, daarom is deze selectie ook geen vaste stelregel. Het kan dan ook zijn dat je een hele andere steen al bij je draagt die past bij jouw sterrenbeeld. Dat klopt, er zijn namelijk soms wel 10 stenen geschikt voor een sterrenbeeld, afhankelijk van verschillende factoren. Deze collectie is bedacht om de keuze makkelijker voor je te maken. Je kunt beter 1 keuze hebben dan 10 toch? 😉


  Hoe kan een edelsteen de eigenschappen van een sterrenbeeld dan positief versterken?

  Als voorbeeld nemen we even het sterrenbeeld Ram, deze heeft verschillende typerende eigenschappen. Ook al is ieder mens uniek, waarin we ontzettend geloven, het is en blijft toch interessant om te kijken of je er misschien iets uit kunt halen. In het algemeen wordt de Ram op de volgende manier getypeerd: “Een ram is ambitieus en zit vol energie. Als deze ergens voor gaat dan is hij niet meer te stoppen, maar verliest daarbij vaak het overzicht en daarbij focus. Ook heeft een Ram goede leiderscapaciteiten en neemt deze graag het voortouw. Daarnaast houdt een Ram van avontuur, lekker bezig zijn en is altijd bezig met zichzelf ontwikkelen. Het is voor een Ram belangrijk zijn of haar grenzen goed te leren kennen om zo om te gaan met stress”

  Voor de Ram is de edelsteen Carneool uitgekozen in de collectie. Carneool staat onder andere bekend om haar ondersteunende werking. Ze kan onder andere het gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde positief beïnvloeden. En ze kan zorgen voor een betere concentratie en doorzettingsvermogen. Tevens kan Carneool helpen om angstgevoelens te verminderen en je opbeuren op momenten wanneer je dat nodig hebt! De 3 belangrijkste eigenschappen Zelfvertrouwen – Moed – Groei. Meer lezen over dit steentje, bekijk de ketting hier

  Een mooie en passende werking dus van dit edelsteentje bij de typerende eigenschappen van het sterrenbeeld Ram.  Hoe kies ik de juiste steen uit? 

  Een sterrenbeeld is maar één van de vele manieren om een edelsteen te kiezen. Je kunt kiezen op kleur, gevoel, werking van de steen bij een bepaalde situatie, behoeftes, chakra, sterrenbeeld, etc. Het is en blijft jouw keuze en eigenlijk bestaat hierin geen goed of fout, er zijn geen vaste regels voor. Wanneer jij je niet kunt vinden in de werking van een steentje, kies dan gerust een andere die wel bij jou past! Volg hierbij je gevoel en jouw intuïtie. Ben je bijvoorbeeld wat meer terug getrokken of verlegen, kies dan juist voor een steen die je wat meer kracht en zelfvertrouwen kan geven, zoals een onyx, labradoriet of carneool. Voel je energieën van anderen enorm? Kies dan voor een beschermende steen als een dalmatiër jaspis.

  Iedere situatie kan een andere edelsteen gebruiken het is maar net wat jij nodig hebt op dat moment. Dus dat is het begin, wat wil je en wat heb je nodig? Het gaat erom dat jij achter je keuze staat en de edelsteen graag dicht bij je draagt. Heb je wat advies hierin nodig en kun je echt geen keuze maken? Dan mag je me altijd een berichtje sturen en help ik je graag verder!

  Een sterrenbeeld ketting cadeau geven aan jezelf of een ander

  Het is dus überhaupt een mooi cadeau aan jezelf. Ook kun je iemand anders een edelsteen cadeau geven. Om de ander een hart onder de riem te steken of omdat je de ander iets toewenst. (zo wordt de maansteen vaak cadeau gegeven aan iemand die een kinderwens heeft of een onyx wanneer iemand wat steun kan gebruiken bij een verlies)

  Je krijgt als je een ‘Written in the Stars’ sterrenbeeldketting besteld:

  • de mogelijkheid het bijbehorende muntje met een letter te personaliseren met één hoofdletter, op die manier kun je bijvoorbeeld een dierbare dichtbij je dragen.
  • een speciaal ontworpen constellatie kaartje erbij, hierop staat; het sterrenbeeld, de geboortedatum, de stand van de sterren en de bijpassende edelsteen met haar drie belangrijkste eigenschappen.
  • een limited edition ansichtkaart met daarop de mooie quote: “You brighten the sky of all those who surround you”


  Al met al dus een mooi pakketje met liefde en gemaakt om dicht bij je te dragen.

  Disclaimer: Een edelsteen passend bij een geboortedatum of sterrenbeeld is één van de velen manieren om een edelsteen te kiezen. Er zijn per sterrenbeeld meerdere edelstenen geschikt, het is maar net waar je naar op zoek bent en je kiest altijd zelf. De edelstenen doen elk op zijn manier hun werk en is net zo goed voor ieder ander. Mineralen, edelstenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarvoor altijd een arts.

  GRATIS VERZENDING
  VANAF 100 EURO

  VERZENDING MET
  TRACK &
  TRACE CODE

  EEN CADEAUTJE OM
  UIT TE PAKKEN!