Meet the maker – Merel

Deze week ben ik weer op zoek gegaan naar een creatief talent! En wat voor eentje, mijn jongste tot nu toe! Meet the maker: Merel. Ik volg haar al een tijdje en kende haar al maar wilde haar graag wat vragen stellen voor een Meet the maker blog.

Even voorstellen

Creatief talent Merel van MF Studio is pas 16 jaar! Merel is dus nog piepjong en nu al hard aan het werk met haar passie; tekenen, handlettering en illustreren. Ze is gek op de kleur okergeel en op streepjes. Parijs is haar favoriete stad, ze bezoekt graag musea en laat zich graag inspireren door kunstenaars zoals Van Gogh, Picasso of Matisse inspireren! Je zult dan ook veel Franse teksten en invloeden terug zien in haar werk. Het liefste werkt ze met lekker dik, glad papier en Muji gelpennen, die vindt zij echt het allerfijnste.

Ze heeft een Instagram account waar zij haar zelfgemaakte kaartjes verkoopt. Alle kaartjes maakt ze met de hand, zijn dus geen digitale creaties en hiermee is ieder kaartje helemaal uniek.  Ze verkoopt het liefste kaartjes met quotes of kleine tekeningen erop. Je kunt jouw kaartje personaliseren en helemaal op maat laten maken door Merel. Super leuk voor een verjaardag of geboorte kaartje!

Ik heb haar met veel liefde geïnterviewd voor James&Co omdat ze jong is, getalenteerd en mega mooie content maakt voor haar sociaal kanaal. Ik word altijd vrolijk van haar plaatjes die ik voorbij zie komen! Je mag haar zeker wel een talent noemen als je kijkt naar haar flatlays. (Je kent ze wel, de foto’s die recht van boven zijn genomen en razend populair zijn op het web!) Ze hanteert een mooie, eenduidige stijl in al haar afbeeldingen en zijn stuk voor stuk typerend Merel. Bekijk vooral even haar Instagram account, mocht je dat nog niet gedaan hebben: klik dan even op het woordje: hier.

Bijgaand kaartje heeft ze speciaal voor mij en voor James&Co getekend en gemaakt. Ik vind het heel leuk hoe ze ‘Handgemaakte aspecten’ hierin terug heeft laten komen; de penselen, pennen, inkt. Maar ook de kraaltjes, bedeltjes, handjes en het draad laten in één oogopslag zien waar James&Co voor staat! Handgemaakte lifestyle producten zoals sieraden, accessoires en woonaccessoires.

Oefening baart kunst

Toen Merel 14 was begon ze met handletteren en sindsdien tekent ze ontzettend veel, de technieken heeft ze zichzelf aangeleerd of tijdens workshops van bijvoorbeeld ‘Met Marjet’. Zo blijkt maar weer, oefening baart kunst! Momenteel zit Merel nog op school maar als ze haar Havo diploma op zak heeft, wilt ze graag de kunstacademie gaan doen. Momenteel maakt ze haar creaties veelal aan de keukentafel thuis maar later hoopt ze een atelier te hebben buitenshuis.

 

Jong creatief talent, hoe ga je daarmee om?

Merel werkt naast dat ze naar school gaat altijd aan MF Studio. Ze merkt dat ze het super leuk vindt om zelf alles te bedenken, te creëren en mensen blij te maken met haar creaties. Wel is het voor haar soms lastig om alles in te plannen en te combineren. Wat ze verder ook minder leuk vind is ‘het online zijn’, door alle berichtjes en likes word je snel meegesleurd in de ‘sociale druk’. Terwijl haar werk en mooie Instagram feed daar helemaal niet om draait. Daarom heeft ze heel verstandig besloten de meldingen voor Instagram uit te schakelen om zich daar meer voor af te schermen. Helaas maakt Merel, zoals vele andere creatieven ook weleens mee dat haar werk wordt nagemaakt; ze probeert zich niet teveel af te laten leiden door anderen en bij zichzelf te blijven.
Ik vind het ontzettend knap hoe deze jonge vrouw van 16 jaar, al zo goed bezig is zichzelf te ontwikkelen. Om zo haar droom te verwezenlijken. Uiteindelijk wilt Merel namelijk graag een eigen winkel. Waar ze mooie aanvragen kan maken en meer persoonlijk contact kan krijgen met haar klanten. Ik geloof oprecht dat als ze zo doorgaat dit zeker gaat lukken!