• Veilig betalen via iDeal & Klarna
 • Handgemaakt in eigen atelier
 • Gold filled en Sterling Silver
 • Story cards

  Een persoonlijk cadeau én kaartje

  Iedereen heeft wel een wensenlijstje met dingen die hij/zij wilt hebben. Dit zijn vaak materialistische dingen maar kunnen ook tijd, aandacht en liefde zijn. Met de decembermaand in aantocht is het vaak een groot onderdeel van de feestdagen. Cadeaus worden steeds vaker uitgekozen met een persoonlijke betekenis. Dat stukje extra aandacht. Iets dat de ander raak, laat glimlachen of het gevoel te geven dat er aan ze wordt gedacht. Voor mij is dit eigenlijk nog belangrijker dat het cadeau zelf. Het schrijven van kaartjes is voor mij hier dan ook een groot onderdeel van.

  Dagelijks ontvangen we aanvragen voor persoonlijke cadeautjes gebonden aan verhalen. Persoonlijke verhalen vol dromen, verdriet, geluk, verlies of liefde. De sieraden van James&Co worden vaak cadeau gegeven aan een ander of aan zichzelf op bijzondere momenten in het leven. Als herinnering. Hierbij horen verschillende verhalen. Verhalen over een geboorte, nieuw leven of zwangerschap en een rol als moeder. Verhalen over nieuwe banen, dromen najagen en je hart volgen. Verhalen over zelfvertrouwen, een duwtje in de rug, een ander vertellen hoe mooi je haar vindt. Dat ze goed is, zoals ze is. Verhalen over verlies, iemand kracht toewensen of sterkte wensen. Soms alleen een duwtje in de rug die nodig is. Verhalen over hoop houden, een kinderwens, een droom die uit mag komen omdat die zo gewenst is. Al met al persoonlijk, menselijk en kwetsbaar. Het is een eer om deze verhalen te mogen horen maar ook om dit door te mogen vertalen naar een sieraad.

  Er wordt hierbij ook vaak gevraagd of we de betekenis van het sieraad of edelsteen op een kaartje willen schrijven. Geïnspireerd en gemotiveerd hier vorm aan te geven, zijn de ‘story cards’ ontworpen. Een unieke lijn aan ansichtkaarten, exclusief verkrijgbaar bij James&Co.

  Wat begon als een idee werd werkelijkheid 

  Het was dus duidelijk dat de story cards er moesten komen. Inmiddels maanden geleden werd de zoektocht naar een unieke vorm gestart en al snel kwamen we bij Lot Bouwes uit, dichter en in onze ogen, woordkunstenares. Na een skype gesprek was de klik daar en de vertaling die ze gaf aan de verschillende thema’s stond na enkele weken samenwerken, op papier. Om deze thema’s, boodschappen en verhalen nog meer vorm te geven heeft Anna Cornelia de illustraties gemaakt. Beide wisten zo goed samen te vatten waar de verhalen over gaan.

  De storycards zijn op meerdere manieren inzetbaar en hebben daarom niet 1 verhaal. Ze kunnen passen bij verschillende verhalen. Kies het verhaal dat bij jou past. Of bij de ander aan wie je dit cadeau wilt geven. Benieuwd hoe ze eruit zien? Bekijk de storycards hier

  Cadeautip! Bij iedere story card is er een cadeautip gegeven met een sieraad of edelsteen die mooi past bij dit verhaal. Handig om zo een mooi pakketje samen te stellen.

  De story cards zijn gedrukt op 350 grams mooi papier en zijn A6 formaat. In opdracht van James&Co zijn de gedichten geschreven door Lot Bouwes (www.lotbo.nl)  en de illustraties gemaakt door Anna Huisman (www.studioannacornelia.com)

  GRATIS VERZENDING
  VANAF 100 EURO

  VERZENDING MET
  TRACK &
  TRACE CODE

  EEN CADEAUTJE OM
  UIT TE PAKKEN!