Wie is James achter James&Co?

Ik ben Jamie ook wel James genoemd door enkele vrienden, oud collega’s en familie. James vind ik überhaupt een mooie naam.

James, stoer én vrouwelijk

Ik kom uit een gezin waar motoren en Harley Davidson met de paplepel zijn ingegoten, ging vroeger met mijn vader en broer het liefst iedere maand naar het pretpark om daar alle achtbanen in te gaan en ik ben meestal best snel ‘one of the guys’. Dat krijg je vanzelf als je met een oudere broer (en zijn vrienden) opgroeit.

Naast dat stoere ben ik verder een échte ‘vrouw’; ik ben best creatief, hou van inrichten, mode en sieraden maken. Toen ik na de middelbare school een richting moest kiezen wilde ik heel graag Industriële Vormgeving gaan studeren op de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Hier werd ik helaas niet toegelaten en streberig dat ik ben, had ik best snel een nieuwe opleiding te pakken. Waar ik vast mijn creativiteit ook wel in kwijt kon. En dat bleek. Na Media & Entertainment Management studie begon ik op mijn 20ste aan een fulltime baan als Marketing medewerker bij Studio21. Waar ik naast mooi marketing werk ook mee mocht denken aan nieuwe concepten en shows. Naast stages bij onder andere Joop van den Ende ben ik van entertainment naar evenementen gegaan. Uiteindelijk heb ik jarenlang als online (social media) marketeer & projectmanager gewerkt bij verschillende bureaus. Hier heb ik voor hele mooie klanten gewerkt zowel in Nederland als in het buitenland!

Maar toen kwam 2018 en zoals velen met mij, bleef er toch iets aan mij knagen. Die droom; ondernemen en meer bezig zijn met mijn handen in plaats van alleen maar mijn hoofd. Het was tijd voor iets anders! Naast mijn werk bij een creatief bureau begon ik met sieraden maken voor Joie de Vivre Jewels. Afgelopen jaren heb ik hier meer en meer aandacht aan besteed en kwam de vraag; wat wil ik nu echt (hallo, die vraag heeft toch echt iedereen eind twintig, hoor ik je nu denken!) steeds vaker naar voren. Ik heb besloten de sprong te wagen en mijn moeder zegt weleens; “Nu ben je een groot meisje Jamie”. Met die gedachte in mijn achterhoofd heb ik stapje per stapje en soms een hele grote stap, vorm gegeven aan mijn droom.

Het verhaal achter James&Co

Mijn droom om creatief talent meer aandacht te geven, een eigen bedrijf te runnen om mijn ervaring & kennis in te steken maar tegelijkertijd ook mijn creativiteit. ‘Best of both worlds’. En zo ontstond James&Co. James&Co is een website met webshop, blog en uiteindelijk hopelijk mooie samenwerkingen als events/workshops. Een blog (James&Creatives) met jouw dosis aan creativiteit en inspiratie. Verhalen over de makers, de ateliers waar ze in werken en de materialen die gebruikt worden. Met James&Collection bied ik een webshop aan met een unieke collectie aan handgemaakte items. Rechtstreeks bij de maker vandaan. Als cadeautje voor jezelf of voor een ander. Items met een verhaal, met de vingerafdrukken van de ontwerpers, met imperfecties en met een betekenis. Want dat is waar het mij om gaat! Een persoonlijk, met aandacht gevonden item is zoveel meer waard dan de massa productie waar we (helaas) steeds meer mee te maken hebben.

&Co; en de rest..

James&Co staat live, na maanden hard werken! Ik hoop James&Co te kunnen ontwikkelen naar een volwaardig platform, waar je wordt geïnspireerd door producten, verhalen en mensen! Uiteindelijk wil ik graag samen met creatieve ondernemers workshops en events gaan aanbieden onder de noemer: James&Collabs. Dus sta je hiervoor open? Dan hoor ik het graag! Ik geloof in samenwerkingen, niet in concurrentie, want samen kunnen we meer. En is het zoveel leuker!

 

9 thoughts on “Wie is James achter James&Co?

 1. Hè Jamie ,
  Ik volg je met veel plezier op Instagram, en heb ook met veel plezier dit artikel gelezen. Zo kom je toch wat meer te weten over de persoon achter het bedrijf!

  Je maakt prachtige producten , en hebt een heel tof concept tot stand gebracht ! Veel geluk gewenst 🙂 liefs Marije

 2. Hè Jamie ,
  Ik volg je met veel plezier op Instagram, en heb ook met veel plezier dit artikel gelezen. Zo kom je toch wat meer te weten over de persoon achter het bedrijf!

  Je maakt prachtige producten , en hebt een heel tof concept tot stand gebracht ! Veel geluk gewenst 🙂 liefs Marije

 3. Hoi Jamie,

  Via via ben ik op instagram achter jouw mooie producten gekomen. Vandaag heb ik mijn (eerste) oorbelletjes mogen ontvangen.
  Dank je wel, ze zijn prachtig!
  Verder lezend op james en co wil ik je complimenteren over je gedrevenheid en passies. Je bent een inspiratiebron!
  Kristallen en edelstenen, hebben mij altijd aangesproken en het is erg leuk om te lezen hoe jij dit tot een mooi concept hebt gemaakt!
  Keep up the good work, follow your dreams.

  Liefs, Joyce

 4. I every time emailed this weblog post page to all my friends,
  for the reason that if like to read it afterward my contacts will
  too.

 5. https://bjdkgfsfhidhgvudbfjeguehfwhsfug.com
  Mkfdkfjwsldjeifgheifnkehgjr
  vndkfhsjfodkfc;sjgjdgokrpgkrp
  bndljgoedghoekfpegorig
  fihfowhfiehfoejogtjrir
  Yndkfvhdjkfhke nkfnslkfn klfnklf
  Oljgvkdfkndjvbgdjffsjdnkjdhf

  Nkfhofjeojfoegoero ogeoegfeougeihigoohge igjeigheiogheiogheih giehdgoiehifoehgioheighe hfioeehfieohgeiodgnei hioehgioehfdkhgioehgi eodghioedhgieghiehgeuo
  Nihdigheifjojfieui iihfishfiwsfhiwhfowhfh hfsdfhkdcndjkfhe klchsiofhwifhdvjdnj hkfhsfhifheuhguegheflkhe
  Yfhsfheifhei hfhdfiehfiejfk fjeogjeogj ojgoedjodjvsclksfhszghLhekjb; ;dh jdjvndkjdfjsofjsofjosjfi fojsjdoskfsjfodgjdsghoi sdjfpfgspegjsodjvdhvgisd
  Mfjefjojgidhvshg ihidhgiodhgirhgir hioihgdioghrigrigh ihgiogherihgirodvdks jsdjfsopejfovgjdksjosj joesjfoesjfsj;ifsjg
  Ndjsfhjifekfhekdghior highdiofhidogheioghei gijhgoiehgiehgieh jfiheigheihgioe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.