• Veilig betalen via iDeal & Klarna
 • Handgemaakt in eigen atelier
 • Gold filled en Sterling Silver
 • Hoe doe ik eenvoudig de oorringetjes in en uit?

  Ken je dat? Dat je moet wachten tot je vriend thuis is om je te helpen met het indoen van oorbellen? Of beter nog; een vriendin moet vragen? Die tijden zijn voorbij met de oorbellen van James&Co!

  Als je oorbellen bestelt bij James&Co zit daar altijd een instructiekaartje bij. Instructies om je een handje op weg te helpen/ Omdat deze oorringetjes net even anders zijn dat het ‘open-klap’ systeem wat je wellicht van andere oorringetjes gewend bent. Wij werken bewust met deze ringetjes en hebben hier dan ook jaren onderzoek naar gedaan, als het eenmaal weet hoe je ze eenvoudig in / uit kunt doen wil je niet meer anders. De frustratie dat je buurvrouw je moet komen helpen met het indoen van oorbellen vinden wij namelijk niet nodig en ontzettend vervelend.

  Een van de grootste voordelen van de oorringetjes in de collectie is dat je ze niet voelt zitten. Maar echt niet, dus geen klap-systeem wat als je op je oor ligt te slapen ervoor zorgt dat je wakker wordt met ontstoken oorgaatjes. Of scherpe onderdelen die tegen je oorlel aandrukken. Verder hebben ze een minimalistische uitstraling en dus geen opzichtige sluiting of ander systeem wat je ziet zitten.

  Zoals je merkt zijn wij fan, maar nu jij nog! Om je een handje op weg te helpen hebben we deze blog geschreven en hebben we onze tips en tricks verzameld in één blog.

  Instructies oorbellen James&Co 

  Allereerst delen we hier nogmaals de instructies, die je er dus ook bij krijgt als je ze bestelt:

  Stap 1

  Open het ringetje zijwaarts naar buiten, de ringetjes zijn behoorlijk soepel en kunnen dus wel wat hebben. (Echter handle with care: wanneer je het ’te ver opent’ (wat dus ook niet nodig is) dan knappen ze of breken ze. Hele kleine kans maar dit raden we dus af). Plaats het pinnetje in jouw oorgaatje.

  Stap 2 

  Beweeg het ringetje dan weer zijwaarts naar elkaar toe om het ringetje te sluiten achter jouw oorlel. (tip! wanneer je dit lastiger vindt om achter je oor te doen kun je het oorringetje ook van achter naar voren door je oorlel steken. Zodat je aan de voorkant ziet wat je doet) Klik het pinnetje terug in het buisje van de oorbel.

  Stap 3

  Wanneer het pinnetje in het buisje zit van de oorbel raden we altijd aan goed te controleren of de oorbel gesloten is. Voor de zekerheid kun je het gehele oorringetje tussen je duim en wijsvinger plaatsen om deze zo wat dicht te drukken. (NB. De hangertjes zitten los aan de oorbellen dus dit is een belangrijke stap; de hangertjes worden namelijk niet los verkocht!)

  Algemene tips bij het gebruik van oorringetjes 

  1. Maak nieuw gekochte oorbellen altijd even schoon met alcohol en een watje voordat je ze in jouw oor plaatst. Dit om te zorgen dat de oorbellen volledig steriel zijn. Een klein flesje alcohol (70 of 96%) kun je bij iedere drogist kopen.
  2. Het kan natuurlijk gebeuren dat het ondanks bovenstaande instructie niet lukt om de ringetjes makkelijk in te doen. Dit kan meerdere redenen hebben; of het gaatje is dichtgegroeid en moet worden doorgeprikt. Of je hebt al lang geen oorbellen-wissel meer gedaan, tot aan het feit dat gaatjes soms helaas ook scheef geprikt kunnen zijn. Wanneer het echt niet lukt, is de beste tip; geduld en wacht dan even een dag. Vaak lukt het de dag erna meteen en is het oor ook weer rustiger. Plus, je geduld is weer terug 😉
  3. Iedere huid (en oorlel) reageert anders op het verwisselen van oorringetjes, de ene is net wat gevoeliger dan de andere. Heb je toch last van irritatie of is je gaatje zelfs ontstoken? Zorg dan dat je het oorbelletje en jouw gaatje goed schoon houdt. Sterilon, alcohol en unicura (anti-bacteriele zeep) worden veel genoemd om de oren goed mee schoon te maken. Maar beter nog is het volgende: kook water, strooi hier wat zeezout in, laat dit afkoelen en dep meerdere keren per dag je oor met deze zoutoplossing. Desinfecteert op de meest effectieve en natuurlijke manier. Geef het een paar dagen de tijd, de rust en plaats pas weer oorbelletjes wanneer het weer rustig is.
  4. Heb je moeite met het indoen van ringetjes, doe ze dan eens van achter naar voren in. Grote kans dat het wel meteen lukt doordat je het pinnetje en het buisje van de oorbel in de spiegel ziet.
  5. Of doe wat vaseline op het scherpe uiteinde van de oorbellen om ze glad te maken. Op deze manier kun je ze gemakkelijker in het oor schuiven.
  6. Vraag toch om dat handje en hulp wanneer het niet lukt aan die buurvrouw of vriendin die je hierbij kan helpen 🙂

  Onderhoud van jouw sieraden is belangrijk en dus ook oorbellen!

  We hebben het al vaker genoemd in deze blog maar hygiene is key. Niet alleen om je oor schoon te houden maar ook om je sieraad mooi te houden. Helaas wordt dit vaak vergeten. Maar we raden je wel aan dit eens in de zoveel tijd te doen!

  Doe je oorringetjes uit en maak ze schoon met dan wel alcohol of de zoutoplossing zoals hierboven beschreven. Poets ze daarna met het daarvoor bestemde poetsdoekje (hier in de shop te koop) om ze te beschermen tegen vuil en aanslag. De doekjes die we verkopen hebben een speciaal bestandsmiddel wat ze tegen vuil en aanslag (van buitenaf) beschermt.

  Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben kun je ons altijd een mailtje sturen naar info@jamesenco.nl. We helpen je graag verder zodat je met veel plezier onze oorbellen kunt dragen!

  GRATIS VERZENDING
  VANAF 100 EURO

  VERZENDING MET
  TRACK &
  TRACE CODE

  EEN CADEAUTJE OM
  UIT TE PAKKEN!