• Veilig betalen via iDeal & Klarna
 • Handgemaakt in eigen atelier
 • Gold filled en Sterling Silver
 • Welke edelsteen past bij jou?

  Edelstenen en kristallen

  Edelstenen en kristallen. Ze duiken momenteel overal op, steeds meer mensen schrijven erover maar ook het beeld van deze stenen krijgt een steeds hipper imago. In de huidige maatschappij is iedereen vrij om zich te ontwikkelen en interesses te creëren die bij hem of haar passen. Dat maakt het juist zo leuk! En het blijkt dat men steeds meer op zoek is naar wat rust, terug naar de kern en spiritualiteit. Ik spaarde al vanaf jongs af aan edelsteentjes, schelpjes of andere kleine schatten. Het liefst uit verschillende landen en een ieder met een eigen, bijzonder verhaal.

  Ik maak in mijn ontwerpen ontzettend veel gebruik van edelstenen en natuurlijke materialen. Het leuke hiervan vind ik namelijk de persoonlijke betekenis van een steen. Iedere steen vertelt weer iets anders. Door de werking, kleur en het gevoel dat je erbij kunt krijgen. Doordat ik het geluk heb hiervan mijn werk te hebben gemaakt, hoor ik veel persoonlijke betekenissen van mijn klanten bij een edelsteen passend bij hun verhaal. Verhalen die me raken, verbazen, die me plezier doen en helaas soms ook verdiet. Maar bovenal ben ik dankbaar voor het feit dat deze persoonlijke verhalen met mij gedeeld worden. En ik iets bij kan dragen door een sieraad te maken passend bij die gelegenheid.

  Hoe vind je een edelsteen die bij je past? 

  Er zijn verschillende manieren om te kijken of een edelsteen bij je past. Hierin is de belangrijkste regel, dat er überhaupt geen regels zijn. Het is van veel verschillende factoren afhankelijk en het belangrijkste is dat de steen JOU aanspreekt. Of dit nu is door de werking, de uitstraling van de steen of omdat de steen je ‘gewoon aanspreekt’. Het gaat erom dat het goed voelt, en dat is een breed begrip. Het moet goed voelen om dichtbij je te gaan dragen, in bijvoorbeeld een sieraad. Of om ergens mooi neer te leggen in jouw huis. Je kunt edelstenen ook cadeau geven aan iemand omdat je diegene toewenst dat de steen hem/haar goed zal doen.

  Er zijn echter wel verschillende manieren die je richting kunnen geven bij het vinden en kiezen van jouw ideale edelsteentje, enkele voorbeelden zijn:

  • Door middel van de uitstraling / kleur van de steen:


  Zelfs als je niet gelooft in de kracht van edelstenen, doet een mooie kristal of edelsteen vaak wel iets met je als je er naar kijkt. Zoals in de laatste Happinez (nr 5. 2019) beschreven kan de kleur van de kristal al iets met je doen, een kleur kan je namelijk een bepaald gevoel geven; Rood & oranje zijn bijvoorbeeld activerende edelstenen en kunnen je iets geven wat je nodig hebt. Extra kracht of meer positiviteit. Zo staan de kleuren blauw & groen er dan weer om bekend kalmerend te werken en juist vertrouwen / rust te brengen.

  Donkere stenen zijn over het algemeen stenen die je kracht kunnen geven als je zelf wellicht wat ‘licht/zacht’ bent. En andersom werkt dit ook zo; ben je zelf sterk/krachtig dan kan een lichte kleur steen je wellicht helpen wat zachter te worden naar jezelf of jouw omgeving. Zoals de maansteen of rozenkwarts. Beide stenen die goed zijn voor de vrouwelijke energie en (zelf)liefde.

  • Door middel van de eigenschappen / kenmerken van de steen: 

  Bij elk sieraad in de webshop staat voor welk sterrenbeeld deze geschikt is. Daarmee wordt echter niet bedoelt dat als je een ander sterrenbeeld hebt, die edelsteen dat niet voor jou kan werken. Uiteraard heeft iedere steen een eigen ‘voorschrift’ aan kenmerken en werkingen. Als sterrenbeeld heb je bepaalde karaktereigenschappen die hierop aan kunnen sluiten en welke op deze manier bij elkaar kunnen passen. Alleen ook dit, is dus geen regel. Wanneer de tekst van de werking of uitstraling jouw aanspreekt, past deze blijkbaar bij jou. Je kunt ook jouw persoonlijke (karakter) eigenschappen inzetten als hulpmiddel bij het vinden van een edelsteen. Ben je bijvoorbeeld introvert; dan kan onder andere de edelsteen ‘Tijgeroog’ je meer kracht geven om naar buiten te treden. Ben je soms pessimistisch dan kan een ‘Labradoriet’ bijvoorbeeld goed helpen om hierin verandering in aan te brengen. Deze beschermt je namelijk tegen negatieve invloeden. Hierover stond een interessant stuk in de Happinez deze maand, dus mocht je hier interesse in hebben, zou ik deze zeker even lezen.
  Ik schrijf binnenkort wel een keer een blog over sterrenbeelden & edelstenen want dat is een vak apart 😉

  • Op basis van een moment/situatie: 

  Zoals bij het eerste punt beschreven kan de uitstraling en de kleur van een steen jouw wel of niet aantrekken. Vaak als een edelsteen in een sieraad verwerkt is,wil je het steentje wel mooi vinden om deze met plezier te dragen. Een derde manier om jouw edelsteen uit te kiezen is; door in het ‘hier en nu’ te voelen wat je nodig hebt. Kristalcoach Hanneke Peeters van Rock Your World beschrijft dit in de Happinez als

  “kristallen kunnen je helpen om mindfull in het leven te staan”.  In ons leven lopen we soms tegen vraagstukken aan, hebben we af en toe wat meer richting nodig, een extra hulpmiddel die ons kracht geeft. Verschillende situaties waarbij een edelsteen je zou kunnen ondersteunen zijn bijvoorbeeld; ‘het najagen van een droom’ ‘het verwerken van een verlies’ ‘het kunnen doorstaan van een zwangerschap en bevalling’ ‘het beter om kunnen gaan met emoties’, etc. Het kan dus zijn dat je meerdere edelstenen hebt, ieder met een ander doel of gevoel. En nogmaals: als een steen net die werking heeft die daarbij past, is het helemaal geen probleem dat deze toevallig niet bij jouw sterrenbeeld past 🙂

  Extra hulp nodig bij het vinden van jouw steentje?

  Deze blog heb ik eigenlijk geschreven omdat ik deze vraag iedere dag minstens 1 keer ontving en daarom dus wat extra uitleg nodig had. Ik vind het enorm leuk om intuïtief iemand hierbij te adviseren en te helpen dus heb je hulp nodig of je wilt even overleggen? Laat het me dan vooral even weten en stuur me een DM via Instagram of mailtje naar info@jamesenco.nl

  Liefs, Jamie

  Bronnen voor het schrijven van deze blog:
  Happinez magazine – nr. 5 2019 / Interview Kristalcoach: Hanneke Peeters – Rock Your World
  Blog Semoea.nl 

  Fotografie: James&Co 

  GRATIS VERZENDING
  VANAF 100 EURO

  VERZENDING MET
  TRACK &
  TRACE CODE

  EEN CADEAUTJE OM
  UIT TE PAKKEN!